keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Ilmaista sähköä taivaalta...Ensimmäinen postaus

Jaahas tästä se sitten pyörähtää liikkeelle...

Sähkösiirto, sähkövero, Carunan myynti ulkomaisille sijoittajille, sähkönsiirtohinnan korotus. Siinä muutamia syitä miksi päätimme hankkia aurinkopaneelijärjestelmän v.2017 syyskuussa.

Miksi halusin sitten lähteä välittämään aurinkosähkön "ilosanomaa"? eikö arjen pyörittäminen johon kuuluu vaimo ja kaksi alle kouluikäistä lasta ole sitten riittävän haastavaa? Aivan varmasti on. Itsekään en osaa äkkiseltään keksiä mitään järki perustelua, miksi halusin kaiken kiireen keskellä aloittaa blogin kirjoittamisen. Ehkä se johtuu monesta osatekijästä kuten:

- ensimmäisen vuoden jälkeen olemme säästäneet todella merkittävästi sähkönkulutuksen osalta 

- uskon, että uusiutuva energiatuotanto on tulevaisuudessa merkittävä tekijä kun mietitään yhteiskunnan sähköntuotantoa

- kun sähkönkulutus lisääntyy niin Caruna tulee varmasti osaltaan varmistamaan ettei sähkönhinta kW:tta kohden tule halpenemaan

- vaikkakaan en ole minkään sorttinen viher-ihminen niin jollain tapaa koen, että nykyinen tapa jolla hyödynämme luonnonvaroja ym. ei ole kestävää ja siksi elintapojemme ja -tottumuksiemme tulee muuttua. Miksi en siis pistäisi korttani kekoon ja tekisi osaltani mitä pystyn?!?

-olenhan insinöörismies joten on luonnollista, että olen kiinnostunut uusista laitteista ;)

Tässä kohtaa täytyy todeta, että nuukuus pisti miehen toimimaan. En nimittäin vihaa mitään laskua niin paljon kuin sähkön siirtolaskua. Mitä uutisiin tulee niin sen osalta hinnoittelu ei varmasti tule laskemaan, päinvastoin. Caruna (ja verottaja) tulevat tulevat nostamaan sitä juurikin niin paljon mitä hallitus ja lainsäädäntö antaa sille mahdollisuuden. Ainoa keino vaikuttaa sähkön ja sähkösiirron hinnoitteluun on, että tulevaisuudessa kotitaloudet tulisivat mahdollisimman omavaraisia sähkötuotannon osalta. 

Blogini tarkoitus on jakaa kokemuksiamme aurinkosähköön liittyen. Vaikkakaan en työskentele alalla, otan kantaa päivänpolttaviin asioihin aiheen ympärillä. Seuraan vapaa-ajallani jonkin verran aiheen uutisointia Täytyy kuitenkin heti todeta, että nämä ovat minun omia mielipiteitäni ja ketä vaan saa olla niistä mitä mieltä tahansa. Uskon, että jakamalla sekä hyvät ja huonot kokemukset, pystymme mahdollisesti välttämään pahimmat sudenkuopat.

Tästä on nyt hyvä jatkaa seuraavaan blogiin. Tarkoituksenani on kirjoittaa seuraavissa postauksissa vähän mistä päin Suomea "aurinkovoimalamme" löytyy, avata tarkemmin sen tuottolukemia ja jossain vaiheessa kertoa hieman suunnitelmiamme liittyen toisen, vähintään saman kokoisen järjestelmän hankintaan liittyen.

-Tommy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuun tuotosta

Moi, Turha kai sanoa, että toukokuu on paketissa, koska nyt mennään jo pitkällä kesäkuussa. Kaikkien kiireiden keskellä, on ollut vaike...