tiistai 8. tammikuuta 2019

Järjestelmän (live)seuranta

Terve,

Ajattelin tässä kirjoituksessa esitellä SMA-invertterimme wifi-ominaisuutta, joka mahdollistaa aurinkopaneelijärjestelmän liveseurannan. Noh, se toki vaatisi järjestelmään sisälle kirjautumista ja  pitkän puntaroinnin jälkeen valitettavasti päätin, etten anna teille siihen tarvittavia  salasanoja ;) Järjestelmää on kuitenkin mahdollista seurata pienellä viiveellä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tuottolukemat päivity realiaikaisesti, vaan noin 15 minuutin välein. 

Linkki, josta pääsee seuraamaan meidän järjestelmää:


Kun avaatte linkin teille avautuu oheinen näkymä:

















Avatkaa sieltä "PV System Overview"-välilehti joka tuo esille järjestelmän tärkeimmät tuotantotiedot. Tämän jälkeen teille avautuu oheinen ikkuna:



































Ylemmästä ikkunapatteristosta selviää:

1. Järjestelmän sen hetkinen energiantuotannon määrä, noin 15 min viiveellä

2. Tuotetun aurinkosähkön määrä kuukautta kohden

3. Säästettyjen kasvihuonekaasujen määrä. En tiedä mihin tuotantomuotoon tämän osalta verrataan. Voi olla, että näitä arvoja pääsee muuttamaankin, mutta itse en ole nähnyt sitä tarpeelliseksi 

4. Järjestelmän yleistiedot

Alemmasta ikkunasta on mahdollista seurata järjestelmän tuottoa aiempina päivinä/kuukausina/vuosina:




















Vaihtamalla yläpalkin asetuksista day-month-year-total on mahdollista nähdä tuottoarvot eri ajanjaksoille. Alhaalla olevan valintaikkunan avulla taas on mahdollista mennä tarkastelussa taaksepäin aiemmille kuukausille ja vuosille. 

Kuten huomaatte, ainakin SMA-invertterin seuranta  on todella helppoa ja yksinkertaista. Luullakseni suurimmassa osassa myytävissä aurinkopaneelijärjestelmissä on wifi-tuki jolloin etäseuranta on mahdollista.

Se olisi sitten siinä tämän kirjoituksen osalta. Seuraavassa postauksessa kerron kuulumisia liittyen aurinkopaneelijärjestelmän laajennukseen. Osana tätä laajennusta tulee olemaan jonkinlainen älyohjaus, jolla on tarkoitus kasvattaa tuotetun aurinkosähkön hyväksikäyttöä. Lisää näistä viikon parin päästä!

-Tommy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuun tuotosta

Moi, Turha kai sanoa, että toukokuu on paketissa, koska nyt mennään jo pitkällä kesäkuussa. Kaikkien kiireiden keskellä, on ollut vaike...